Searching...
miércoles, 27 de enero de 2016

Wily Toledo arriba a Valéncia de la mà de Joan Ribó.

L'ajuntament de Valéncia porta al teatre “Musical de Valéncia”, els  pròxims dies 6 i 7 de febrer l'obra de teatre “El Rei”, un dia abans -el 5 de febrer- estaran en Xàtiva en el “Gran Teatre de Xàtiva”. 



Fins ací podria ser una notícia més de cultura, teatre satíric, i tots els adjectius que se li vullguen posar. Pero no és el cas, i no ho és perque l'obra que pretén ridiculisar la figura de Joan Carles I va més allà d'una simple obra de teatre, i és que és tot un montage polític damunt d'un escenari en “actors” clavats en política fins a punts que no són per a res normals, i que independentment que u siga monàrquic o no, no deixa indiferent a ningú per la postura radical i d'extrema esquerra del director i actors que l'acompanyen. 

“El Rei” és la quinta producció del Teatre del Barri, cooperativa impulsada per San Juan i Toledo que la definixen en la seua pàgina web com “obertament política” per a “participar en el moviment ciutadà que ya està construint una atra manera de conviure...Els nostres mijos per a fer política són la cultura i la festa” I es que l'obra comença en una image del protagoniste d'esta “ficció” nomenat Juan Carlos I, assentat en una butaca coixa, i en els pantalons baixats fins als turmells.  Dita obra està treta d'artículs de José Ignacio Sáncuez Galán, Javier Cercas, Juan Luis Cebrián i del llibre escrit per José Luis de Villalonga i pretén ser una sàtira de la transició, la monarquia i el rei.  

Escrita, dirigida i protagonisada per Alberto San Juan; personage que està dins de la cooperativa que gestiona una sala madrilenya de teatre, en son gran majoria de contingut polític i social. Sala que aprofiten per a fer charrades, debats i cursos monogràfics per a universitaris. San Juan en 2011 recolzà a EU i en febrer de 2015 donà un pas més, al ser elegit membre del Consell Ciutadà de Podem en la Comunitat de Madrit, sent el controvertit director el que més vots tragué de tots els candidats. 

Un atre dels protagonistes, Guillermo Toledo, de tots conegut ya per les rets socials i les perles enverinades que solta impunement  Wili Toledo, en les quals es dedica a fer la seua política contra la monarquia i tot lo que siga Espanya o espanyol. Coneixem republicans en molt de sentit comú pero el d'estos personages no és el cas, puix per a Toledo el referèndum del 78 no té validea, demostrant aixina lo poc o gens democràtic que és. 

2013: «Con lo hinchado que está y la cantidad de pimple que se mete pal cuerpo, espero que nos dure bien poquito» 
El Rei li cau mal per segons Toledo: «haber sido elegido por un dictador fascista y criminal que él adoraba y lamía los pies desde los años sesenta».
Per a Felip V també té Toledo: «Espero que como no hay argumentos para colarnos al señor Felipe de Borbón y a su esposa Letizia, tengamos el coraje y la valentía y la determinación de no permitir que se prolongue esta monarquía fascista ni un solo día más después de que muera el señor Borbón».

12-10-2015 en son mur de facebook: «Me cago en el 12 de octubre», «me cago en la Fiesta Nacional», «me cago en la monarquía y sus monarcas» o «me cago en la Virgen del Pilar y en todo lo que se menea» 
Est últim tingué com a repercussió que l'obra programada per al dies 29, 30 i 31 de giner es caiguera i no és represente en Saragossa este pròxim fi de semana.

Círcul Cívic Valencià espera dels valencians que li donen l'esquena a estos actors que si no volen ser espanyols no sabem perqué han de guanyar diners a costa nostra. Sigam valents com en Saragossa i omplim les rets i els carrers de crítiques en contra de que esta obra es faça en Xàtiva i Valéncia. Perque u pot ser monàrquic o republicà pero quan se pert el respecte -i estos senyors l'han perdut- l'ideologia no dona dret a faltar als demés de la manera en la qual ho fan estos “actors”.



Per si algú no té twitter ací els deixem una mostra de qui és Wili Toledo: 


Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone


Círcul Cívic Valencià



0 comentarios:

 
Back to top!