Searching...
miércoles, 1 de julio de 2015

El nou govern de la Generalitat Valenciana en noms i les seues corresponents carteres / El nuevo gobierno de la Generalitat Valenciana con nombres y sus correspondientes carteras

Perque un poble des-informat està abocat a no poder opinar en coneiximent de causa, és necessari – encara que alguns de nosatros no els hajam votat- conéixer als nostres nous governants. L'informació és fonamental per a poder respondre, quan procedixca, en coherència i certea a les bones o roïnes gestions del nou govern de la Generalitat Valenciana. Tal i com ya féyem en l'anterior, i per a mostra, ahí estan els nostres durs artículs quan el PP feya les coses malament, per a que ningú nos puga vindre en les típiques demagògies per tots ya conegudes. 

A cap govern, se li haja votat o no, se li deu mirar solament el dia de l'investidura. És responsabilitat dels ciutadans seguir les seues actuacions els següents 4 anys, tant per a donar l'enhorabona quan facen alguna cosa be, com per a dir-los les coses quan les facen malament. La democràcia no pot ni deu consistir en anar a votar cada 4 anys i en acabant deixar als governants fer i desfer. Els ciutadans tenim veu, i nos devem fer escoltar. 

En començar a escriure este artícul lo que més m'ha cridat l'atenció ha segut, sense dubte algun, que en posar en el buscador de google: “nou govern de la Generalitat Valenciana” (la meua llengua materna i l'inèrcia em fan sempre escriure en valencià primer) em trobe en que, de les nou primeres posicions, totes les entrades són en el domini .cat (vilaweb.cat, Ara.cat, ca.elpais, el periodico.cat, laveupv, elpuntavui.cat, ca.wiquipedia). Molt d'interés -¿massa?- suscita el nostre nou govern en la Comunitat veïna tan àvida d'anexionar-se nous territoris en el seu imaginatiu i inexistent imperi dels “països catalans”.

Les primeres entrades en castellà corresponen a les Províncies, el Llevant, el País i res més en l'hora i dia en que s'ha escrit este artícul.

Per això i com ningú en Valéncia informa en prou energia com per a posicionar-se entre les entrades més buscades i/o llegides, des de Círcul Cívic Valencià vos anem a informar quí són, quins càrrecs ostenten, de quines formacions polítiques venen, les seues carreres, estudis, treballs, etc…de cada membre del nou govern. 

President PSPV-PSOE: Joaquín Francisco Puig Ferrer, per tots conegut com Ximo Puig, (buscar adaptació de Joaquín en els noms catalans, ya que en valencià i no per caprig nostre, sino perque les normes acadèmiques de la RACV aixina ho establixen, és Chimo) membre del Partit Socialiste del país valencià, naixcut en Morella, té 56 anys. Periodiste de professió, en 1983 va passar a formar part del govern socialiste de la Comunitat Valenciana, en el càrrec de Diputat de Cultura (des d'a on va recolzar numeroses activitats culturals i jovenils), alcalde de Morella des de 1995 fins a 2012, any en que va passar a ocupar el càrrec de secretari general del PSPV-PSOE. 
Defensor de l'unitat de les llengües en Catalunya, més inclinat al nacionalisme i a l'esquerra radical, defensor de l'entitat ACPV, subvencionada en diners de les arques públiques catalanes i en un germà conseller delegat d'una ret d'empreses de comunicació, també subvencionades per l'eixecutiu català (Comunicacions del Ports S.A., Mas Mut Produccions SLU, Nord Televisió, Els Ports Ràdio i la pàgina web “comarquesnord.cat”).

Vicepresidència, portaveu del Consell i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (Compromís): Mònica Oltra Jarque, naixcuda en Alemanya en 1969, residix en la Comunitat Valenciana des de 1984, any en el que es va afiliar al Partit Comuniste del país valencià (PCPV), per a passar a formar part d'Esquerra Unida del país valencià, on va ser presidenta de les joventuts i va eixercir varis càrrecs dins d'este partit d'esquerra radical fins que en 2007 va ser expulsada del mateix. En poc de temps passà a liderar Compromís, partit de coalicions format per Bloc Nacionaliste Valencià (Bloc), Iniciativa del poble valencià, Verds-Equo del país valencià i Gent de Compromís (GdC) que a la seua volta té adherits als partits Estat Valencià (EV) de tall republicà que busquen la plena sobirania del poble valencià, i algun partit més d'ideologies paregudes. Defensora de l'unitat de les llengües en Catalunya

Facenda i Model Econòmic i Administració Pública: Vicente Soler (PSPV). 65 anys, Decà de la Facultat d'Econòmiques de l'Universitat de Valéncia. Ya va ser titular d'Administracions Públiques entre 1985 i 1987. Anteriorment va ser director general en el Consell de la Comunitat Valenciana i cap de gabinet de la Diputació de Valéncia entre 1979 i 1982. Ha segut considerat sempre membre de l'ala més nacionalista del PSPV.


Justícia, Governació i Reformes Democràtiques: Gabriela Bravo (independent). 52 anys, ex-portaveu del Consell General del Poder Judicial. Fiscal de menors del TSJV i Presidenta del Secretariat de l'Unió Progressista de Fiscals.




Educació, Investigació, Cultura i Deports: Vicent Marzà (Compromís). 32 anys, portaveu de Compromís per Castelló, anà cap de llista en les eleccions del 24 de maig. Membre d'Escola Valenciana. Funcionari de carrera del cos de mestres, especialiste en llengua anglesa. Ha militat en el Bloc i STEPV i ha segut dinamisador cultural per a Escola Valenciana. És una de les figures emergents del nacionalisme valencià. I per si algú encara no sap qui és Escola Valenciana, els expliquem: subvencionada des de Catalunya, ademés d'haver rebut recentment un premi per part de l'eixecutiu català per ser l'associació que més ha divulgat “el CATALÀ en els territoris de parla catalana, com el país valencià”. 



Sanitat Universal i Salut Pública: Carmen Montón (PSPV). 39 anys, Diputada per Valéncia en el congrés espanyol des de 2004, és portaveu de la comissió d'Igualtat de la cambra. Va estudiar Medicina en la UV. En 1992 es va afiliar a les Joventuts Socialistes i quatre anys més tart va entrar a militar en el PSPV, a on és secretària d'Igualtat.






Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació: Rafael Climent (Compromís). 54 anys, alcalde de Mur d’Alcoy pel Bloc Nacionaliste Valencià (1999-2015), és diputat de Compromís per la circumscripció d'Alacant. Llicenciat en filologia clàssica, és professor d'institut.






Agricultura, Mig ambient, Canvi Climàtic i Desenroll Rural: Elena Cebrián (independent). 44 anys, és ingeniera agrònoma, formada en l’Universitat Politècnica de Valéncia, i actualment era funcionària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mig ambient, en Madrit, on ha desenrollat la seua carrera professional des de l'any 2000. Fon directiva en l’eixecutiu de Zapatero en el govern socialiste del mateix.




Vivenda i Obres Públiques i Vertebració del Territori: Maria José Salvador (PSPV). 40 anys, Diputada socialista en les corts per Castelló i secretària de vivenda de la comissió eixecutiva nacional del PSPV.





Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació: Manuel Alcaraz (Compromís). 57 anys, advocat i militant d'Iniciativa del Poble Valencià, un dels polítics més respectats en el sur del país (en paraules de periodistes pro-països catalans). Fon membre de la direcció d'Esquerra Unida del País Valencià i ha segut regidor de cultura de l'ajuntament d'Alacant. Actualment Director de la Sèu de l’universitat d’Alacant. 





La llista ha causat sorpresa per alguns dels canvis que n'hi ha hagut respecte als noms anunciats per Compromís els últims dies.

El nom de Pedro Mayor, que havia sonat per Economia pronte es va descartar, pero el gran canvi ha segut en Educació i Cultura a on el Bloc Nacionaliste havia optat per Gràcia Jiménez, que ha segut objecte d'una gran campanya mediàtica en contra seua. En ser substituït el seu nom per Vicent Marzà la conselleria de Mig, per raons de paritat, no podia correspondre a un home, en este cas el propost era Julián Alvaro.

Ara ya estan vostés una miqueta més informats de quí són i d'a ón venen. Molt d’ull al nou Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Deports, puix els membres d'Escola Valenciana són uns gran activistes dels imaginaris i inexistents “països catalans” i al nou Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ya que per als periodistes pro-països catalans, és un dels políticis més respectats al sur del país valencià.


Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone


 Círcul Cívic Valencià

Porque un pueblo desinformado está abocado a no poder opinar con conocimiento de causa, es necesario – aunque algunos  de nosotros  no les hayamos votado- conocer a nuestros nuevos gobernantes. La información es fundamental para poder responder luego con coherencia y certeza a las buenas o malas gestiones del nuevo gobierno de la Generalitat Valenciana. Tal y como ya hacíamos con el anterior, y para muestra, ahí están nuestros duros artículos cuando el PP hacía las cosas mal, para que nadie nos pueda venir con las típicas demagogias por todos ya conocidas. 

A ningún gobierno se le haya votado o no, se le debe mirar solamente  el día de la investidura.  Es responsabilidad de los ciudadanos seguir sus actuaciones los siguientes 4 años, tanto para dar la enhorabuena cuando hagan algo bien, como para decirles las cosas cuando las hagan mal. La democracia no puede ni debe consistir en ir a votar cada 4 años y luego dejar a los gobernantes hacer y deshacer. Los ciudadanos tenemos voz, y nos debemos hacer oír. 

Al empezar a escribir este artículo lo que más me ha llamado la atención ha sido, sin duda alguna, que al poner en el buscador de google: “nou govern de la Generalitat Valenciana” (mi lengua materna y la inercia me hacen siempre escribir en valenciano primero)  me encuentro con que, de las nueve primeras posiciones de búsqueda, todas las entradas son con el dominio .cat (vilaweb.cat, ara.cat, ca.elpais, el periodico.cat, laveupv, elpuntavui.cat, ca.wiquipedia). Mucho interés -¿demasiado?- suscita nuestro nuevo gobierno en la Comunidad vecina tan ávida de anexionarse nuevos territorios en su imaginativo e inexistente imperio de los “países catalanes”.

Las primeras entradas en castellano corresponden a Las Provincias, el Levante, el País y nada más en la hora y día en que se ha escrito este artículo.

Por eso y como nadie en Valencia informa con bastante energía como para posicionarse entre las entradas más buscadas y/o leídas, desde Círculo Cívico Valenciano os vamos a informar quienes son, que cargos van a ostentar, de que formaciones políticas vienen, sus carreras, estudios, trabajos, etc…de cada miembro del nuevo gobierno. 

Presidente PSPV-PSOE: Joaquín Francisco Puig Ferrer, por todos conocido como Ximo Puig (buscar adaptación de Joaquín en los nombres catalanes, ya que en valenciano y no por capricho nuestro, sino porque las normas académicas de la RACV así lo establecen, sería Chimo) miembro del Partido Socialista del país valenciano, nacido en Morella, tiene 56 años. Periodista de profesión, en 1983 pasó a formar parte del gobierno socialista de la Comunidad Valenciana, con el cargo de Diputado de Cultura (desde donde apoyó numerosas actividades culturales y juveniles), alcalde de Morella desde 1995 hasta 2012, año en que pasó a ocupar el cargo de secretario general del PSPV-PSOE. 
Defensor de la unidad de las lenguas con Cataluña, más inclinado al nacionalismo y a la izquierda radical, defensor de la entidad ACPV, subvencionada con dinero de las arcas públicas catalanas y con un hermano consejero delegado de una red de empresas de comunicación, también subvencionadas por el ejecutivo catalán (Comunicacions del Ports S.A., Mas Mut Producciones SLU, Nord Televisió, Els Ports Ràdio i la página web “comarquesnord.cat”) 

Vicepresidencia, portavoz del Consell i Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas (Compromiso): Mónica Oltra Jarque, nacida en Alemania en 1969, reside en la Comunidad Valenciana desde 1984, año en el que se afilió al Partido Comunista del país valenciano (PCPV), para pasar a formar parte de Esquerra Unida del país valenciano, donde fue presidenta de las juventudes y ejerció varios cargos dentro de este partido de izquierda radical hasta que en 2007 fue expulsada del mismo, para pasar a liderar Compromís, partido de coaliciones formado por Bloc Nacionalista Valenciano (Bloc), Iniciativa del pueblo valenciano, Verdes-Equo del país valenciano y Gente de Compromiso (GdC) que a su vez tiene adheridos a los partidos Estado Valenciano (EV) de corte republicano que buscan la plena soberanía del pueblo valenciano, y algún partido más de ideologías parecidas. Defensora de la unidad de las lenguas con Cataluña. 

Hacienda y Modelo Económico y Administración Pública: Vicente Soler (PSPV). 65 años, Decano de la Facultad de Económicas de la Universidad de Valencia. Ya fue titular de Administraciones Públicas entre 1985 y 1987. Anteriormente fue director general en el Consejo de la Comunidad Valenciana y jefe de gabinete de la Diputación de Valencia entre 1979 y 1982. Ha sido considerado siempre miembro del ala más nacionalista del PSPV.


Justicia, Gobernación y Reformas Democráticas: Gabriela Bravo (independiente). 52 años, ex-portavoz del Consejo General del Poder Judicial. Fiscal de menores del TSJV y Presidenta del Secretariado de la Unión Progresista de Fiscales



Educación, Investigación, Cultura y Deportes: Vicent Marzà (Compromiso). 32 años, portavoz de Compromís por Castellón, fue su cabeza de lista en las elecciones del 24 de mayo. Miembro de Escuela Valenciana. Funcionario de carrera del cuerpo de maestros, especialista en lengua inglesa. Ha militado en el Bloque y STEPV y ha sido dinamizador cultural para Escuela Valenciana. Es una de las figuras emergentes del nacionalismo valenciano. Y por si alguien aún no sabe que es Escola Valenciana, les explicamos: subvencionada desde Cataluña, además de haber recibido recientemente un premio por parte del ejecutivo catalán por ser la asociación que más ha divulgado “el CATALÁN en los territorios de habla catalana, como el país valenciano”. 


Sanidad Universal y Salud Pública: Carmen Montón (PSPV). 39 años, Diputada por Valencia en el congreso español desde 2004, es portavoz de la comisión de Igualdad de la cámara. Estudió Medicina en la UV. En 1992 se afilió a las Juventudes Socialistas y cuatro años más tarde entró a militar en el PSPV, donde es secretaria de Igualdad.






Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Empleo: Rafael Climent (Compromiso). 54 años, alcalde de Muro de Alcoy por el Bloc Nacionalista Valencià (1999-2015), es diputado de Compromís por la circunscripción de Alicante. Licenciado en filología clásica, es profesor de instituto.






Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural: Elena Cebrián (independiente). 44 años, es ingeniera agrónoma, formada en la Universidad Politécnica de Valencia, y actualmente era funcionaria del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, en Madrid, donde ha desarrollado su carrera profesional desde el año 2000. Fue directiva con Zapatero en el gobierno socialista del mismo



Vivienda y Obras Públicas y Vertebración del Territorio: María José Salvador (PSPV). 40 años, Diputada socialista en las cortes por Castellón y secretaria de vivienda de la comisión ejecutiva nacional del PSPV.





Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación: Manuel Alcaraz (Compromiso). 57 años, abogado y militante de Iniciativa del Poble Valencià, uno de los políticos más respetados en el sur del país valenciano. Fue miembro de la dirección de Izquierda Unida del País Valencià y ha sido concejal de cultura del ayuntamiento de Alicante. Actualmente Director de la Sede de la Universidad de Alicante. 





La lista ha causado sorpresa para algunos de los cambios que ha habido respecto a los nombres anunciados todo por Compromiso los últimos días.

El nombre de Pedro Mayor, que había sonado por Economía pronto se descartó, pero el gran cambio ha sido en Educación y Cultura donde el Bloque Nacionalista había optado por Gracia Jiménez, que ha sido objeto de una gran campaña mediática en su contra.  Al ser sustituido su nombre por Vicente Marzá la consellería de Medio, por razones de paridad, no podía corresponder a un hombre, en este caso el propuesto era Julián Álvaro.

Ahora ya están ustedes un poco más informados de quienes son i de donde vienen, mucho ojo al nuevo Conseller de Educación, Investigación, Cultura i Deporte, ya que los miembros de "Escola Valenciana" son unos grandes activistas de los imaginarios e inexistentes “países catalanes” y al nuevo Conseller de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación i Cooperación, ya que para los periodistas pro-países catalanes es uno de sus políticos más respetados al sur del país valenciano. 


Entrar en Facebook
Perfil de Tuiter
Entrar en Google Plus
Nostre canal de YouTube
Nostre canal en Ivoox
Entra en el nostre Flickr
Blobic
Descarrega't la nostra App per a Android
Descarrega't la nostra App per a Iphone


 Círcul Cívic Valencià

0 comentarios:

 
Back to top!