Searching...
miércoles, 3 de diciembre de 2014

Círcul Cívic i Plataforma Valencianista exigixen al decà de la RACV més determinació en la defensa de la cultura valenciana

Vos transcrivim alguns paràgrafs de l´escrit presentat hui en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), a la atenció personal del seu decà, n´Enrique de Miguel, i firmada pels presidents de Plataforma Valencianista, Alex Esteve, i Círcul Cívic, Ferran Chiva.

En ella, en calitat d´entitats culturals i cíviques valencianistes, recriminem al s. decà la seua mancança d´espirit lluitador i reivindicatiu, no a soles front als poders polítics, sino també davant atres institucions i particulars empenyades en reescriure l´història valenciana, assimilar la nostra cultura i eliminar per complet la nostra llengua.

Exigim puix major implicació i coordinació en tot el teixit associatiu cívic i cultural valencianiste, puix nos resulta complicat defendre les mateixes tesis i arguments que la mateixa RACV, quan des de la mateixa institució no se nos respala i acompanya en les nostres reivindicacions.



La RACV sempre ha segut considerada com una institució “valencianista” i, per desgràcia, com la cultura valenciana patix atacs constantment, el valencianisme és combatiu i s'ha de defendre.

La RACV sempre ha segut combativa des de criteris científics, pero combativa, perque és la cultura valenciana la que està sent atacada i l'Acadèmia és de cultura valenciana precíssament. La RACV no pot estar callada davant de les agressions que la nostra llengua valenciana i la nostra cultura en general patix; ¿Si no és la RACV qui nos dona arguments i nos guia en temes de llengua i cultura quí ho farà? Són vostés qui han de dir a la societat valenciana lo que és i lo que no és i ho han de dir cada volta que patim una agressió de manera ràpida i clara, per a que la societat valenciana i el valencianisme cultural sàpia la veritat i puga defendre-la.

La seua postura personal temerosa, vacilant i tébea davant dels problemes que cada dia nos afecten no li fa gens de be ni a la nostra cultura ni a la RACV. Necessitem una acadèmia viva, àgil en les seues respostes, clara i contundent.

El silenci que vosté impon dins de la RACV, acallant veus que voldrien respondre a les agressions que patim no és bó per a la RACV puix els valencians escomencen a desconfiar d'ella. El seu treball no és reprimir als senyors acadèmics que volen defendre des de la RACV la cultura valenciana, tampoc és vosté el filtre de les opinions dels acadèmics sobre temes que són de la competència d'ells.
No pot la RACV separar-se del restant d´entitats valencianistes i deixar-les a soles defenent precissament els criteris acadèmics sobre la nostra llengua i cultura; esta separació és incomprensible per al valencianisme i nos debilita.

L'elitisme de la RACV, volent-se situar per damunt de tots, quan tots la tenim com a referent, la separa de la seua base social. Si la RACV no està junt al valencianisme i respon a lo que la societat espera d'ella, si calla per no enfrontar-se en el poder establit davant dels atacs que patim, es quedarà a soles i perdrà el reconeiximent popular que sempre ha tingut.


Esta carta, i segurament unes atres, són alertes que deu tindre en conte, no ho oblide. Els enemics de lo valencià estan molt contents en l'actual postura de la RACV i els seguidors d'ella estem molt descontents, això és prou significatiu de que alguna cosa no s'està fent be. Vosté és inteligent i sabrà analisar la situació.

0 comentarios:

 
Back to top!