Searching...
jueves, 10 de julio de 2014

L´acostament de Català als postulats d´Escola Valenciana, una de les causes de les dimissions en Educació





Les paraules de Rafael Carbonell a Las Provincias no deixen dubte. 


María José Català afirmà a representants de Círcul Cívic en una reunió mantinguda en el mes de giner que "ha de governar per a tots", pero una vegada més, i esta molt significativa i preocupant, queda en evidència que governa més cap a l´esquerra catalanista que per a l´electorat natural del Partit Popular.


María José Català afirmà en octubre de 2013 en la Comissió General de CCAA en el Senado de España que "a mi Comunidad le interesa que nuestros ciudadanos puedan hablar bien el castellano, el valenciano y el inglés y los ciudadanos no tienen que elegir en qué lengua estudiar, pueden hacerlo en las tres". 

L´aplicació del model educatiu trilingüe seguix en fase experimental per a una conselleria en la que els sucessius titulars passen sense pena ni glòria, eixercint un baix perfil que no enfade a l´esquerra catalanista i reaccionària, proclive a les llínies d´inmersió en el català normatiu que la mateixa AVL del PPCV fa oficial.

A Català l´ha tocat lidiar en una plaça que li queda gran, especialment en un moment tan delicat, tant a nivell electoral com intern, per a un Partit Popular valencià en plena descomposició, dirigit per un mindundis al que ningú ha votat, i al qual el valencianisme li va a passar la factura definitiva en 2015 per tot el dany causat a la cultura i l´identitat valencianes durant 20 anys.

Des de Círcul Cívic decidirem en breu quines mides prendre davant els sucessius agenollaments de la sra. Català als dictats de l´entitat radical catalanista Escola Valenciana, que pareix que és la que realment dicta la política educativa del Consell.

Li recordem a la consellera unes senyes molt significatives del baròmetro de la Generalitat Valenciana publicat en abril d´enguany:


L´inmersió llingüística en català a soles és preferida pel 3,2% de families: ¿per a eixe percentage governa vosté, sra. Català? ¿Ignora per tant al restant de families que aboguen per un sistema educatiu bilingüe / trilingüe, el 83,6%?

Aprofitem per a recordar a la societat valenciana qui és Escola Valenciana, entitat a la que la consellera Català només li falta tindre carnet d´afiliada. 





0 comentarios:

 
Back to top!