Searching...
jueves, 17 de julio de 2014

Círcul Cívic propon a Rita Barberà fer-se càrrec de la datació del fals Penó de la Conquesta

Les evasives i el silenci administratiu han segut tònica habitual des de que Cïrcul Cívic i Plataforma Valencianista començàrem a reclamar a l´Ajuntament de Valéncia un estudi palinològic (conegut com prova del polen) per al més que probable fals "penó de la conquesta" que guarda el consistori del Cap i Casal.

Despuix d´una indefinida resposta per part de la responsable de Patrimoni de l´Ajuntament de Valéncia, Paula Delgado Hueso, que mos va voler acallar en un escuet "estudiaremos su propuesta", sense donar més detalls al respecte de la petició que, en tota seguritat, posaria fi a u dels més inverosimils arguments sobre els quals es sosté el pancatalanisme, des de Círcul Cívic hem plantejat a l´alcaldessa de Valéncia fer-mos càrrec del cost econòmic de la datació del penó.

Transcrivim l´escrit remés a Rita Barberà:

Donada per rebuda la resposta (expedient 02001-2013-256) sobre la petició que des de l´entitat realisàrem el dia 1 d´octubre de 2013 (nº registre entrada 00110-2013-105897), demanant la realisació de la prova del polen al penó de la conquesta que alberga este ajuntament, des de la nostra entitat estimàrem que la resposta que mos dirigí la cap del Servici de Patrimoni Històric i Cultural, Na Paula Delgado, és insufici


ent: “S´estudiarà la seua proposta” no mos resulta gens clarificador. El desig d´esta entitat és saber:

  1. ¿Quan s´estudiarà la proposta?
  2. ¿En quin plaç temporal es realisaria la prova?
  3. ¿A qui correspon l´estudi de la mateixa?
  4. En cas d´aprovar-se la proposta, ¿a qui correspon realisar la prova?
  5. En cas de no aprovar-se la proposta, ¿com i quan sabrem que ha segut desestimada?

Tornem a fer hincapéu en l´interés que esta prova té per a la societat valenciana en general, donat que eixa, al nostre entendre, falsa reliquia, és u dels pricipals arguments esgrimits pel pancatalanisme per a justificar algunes de les numeroses injerències i falsetats històriques que el nacionalisme català eixercix sobre la cultura i identitat no a soles valencianes, sino també aragoneses i balears, tal i com li comunicàrem en l´escrit del 26 de novembre de 2013 al qual no mos ha respost.

En tot cas, des de l´entitat Círcul Cívic Valencià volem comunicar-li que sentim la necessitat i tenim la voluntat de fer-mos càrrec, junt ad atres entitats cíviques i culturals valencianes, econòmic i material de dita prova palinològica, per lo qual li demanem les indicacions necessàries per a practicar dita prova al penó, obtenint els permissos correspondents per part del Servici de Patrimoni i de l´Alcaldia de l´Ajuntament de Valéncia.


Quedem a l´espera de que tinga vosté a be atendre-mos personalment per a poder ampliar-li els detalls d´esta petició i els tèrmens del permís municipal necessari per a la realisació de la prova palinològica.

Adjuntem el document "DOSSIER DE CCV SOBRE LA FALSETAT DEL PENÓ DE LA CONQUESTA", redactat en octubre de 2013, i de descàrrega lliure i gratuïta.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

No crec que tinguen collons de permitir-ho. Ya se encarregara Pujol de evitar-ho.

Anónimo dijo...

Me sorprende mucho el artículo de 1996 publicado en las Provincias. Habla de la colocación de la Senyera en el portal de Serranos, construido entre 1392 y 1398. Em todo caso se hizo en la torre de Ali Bufat que defendía la puerta de Ibn Sahar, al lado del actual Temple. Hay que tener en cuenta, en todo caso, que la bandera que izaron los musulmanes para demostrar al ejercito de Jaume I su rendición sería una tela pintada por ellos mismos con 2 o 3 franjas rojas. Esta claro que la que colocaron después los cristianos no es nu mucho menos la que se encuentra en el museo histórico municipal de Valencia y puede que tampoco lo sea la de Daroca a tenor de la fuente histórica de narra los hechos. Hasta el siglo XIV no se hace definitivo el número actual de barras rojas y amarillas y durante el XIII van oscilando entre 3 y 5.

 
Back to top!