Searching...
miércoles, 11 de junio de 2014

Inadmisible: la Universitat de Castelló emetrà programes de Cat Ràdio a través de la seua emissora

Des de l´entitat cívica i cultural Círcul Cívic Valencià volem mostrar la nostra disconformitat en l´acort firmat entre el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i la Corporació Catalana de Mijos Audiovisuals, pel qual l´emissora de ràdio d´esta universitat emetrà més de cinc hores semanals de programes de Catalunya Ràdio en territori valencià, en base a la falsa unitat llingüística.

Mos pareix aberrant i inadmisible que una universitat valenciana, foro de coneiximent i cultura, es dedique a fomentar la catalanitat de la llengua i cultura valencianes, fet que implica una clara tendència política nacionalista, i a difondre continguts relacionats en dita falàcia i en una llengua, el català, que no és oficial en territori valencià, ni la seua unitat en el valencià és una qüestió admesa per la majoria de la societat valenciana.

Exigim al rector de l´UJI que no eixecute l´acort firmat en la CCMA, i que lleve inmediatament de la pàgina web de l´institució universitària el banner d´accés als continguts de Catalunya Radio i TV3 en una bandera no oficial segons l´Estatut d´Autonomia de la Comunitat Valenciana. No és de rebut que es fomente el pancatalanisme i la falàcia de la unitat de llengües des de les institucions educatives públiques valencianes.

Captura de pantalla de la portada de la web de l´UJI

A este respecte, CCV va a instar també a través d´un escrit a la Direcció General d´Universitats dependent de la Conselleria d´Educació, Cultura i Deport, a prendre les mides necessàries per a evitar este atac a l´identitat, la cultura i la llengua valencianes que es vol perpetrar des de una institució educativa pública com és la Universitat Jaume I. Més encara, exigirem a la Direcció General que vertebre les accions necessàries per a evitar que els rectors de les atres universitats valencianes preguen l´alienant eixemple del rector Climent.

Convidem al sr. rector de l´UJI a omplir les hores d´emissió de Vox UJI Ràdio en continguts d´autèntica vocació valenciana i/o d´interés per a la comunitat estudiantil valenciana, en lloc d´emetre, per eixemple, l´informatiu de migdia de Catalunya, de nul interés per als castellonencs.


0 comentarios:

 
Back to top!