Searching...
miércoles, 11 de junio de 2014

CCV protesta que l´Ajuntament de Castelló (PPCV) nomene fill predilecte al catalaniste Germà Colón

L´alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha anunciat que la Junta de Portaveus Municipals, per unanimitat, tal i com dispon el Reglament d´Honors, ha acordat iniciar la tramitació per a concedir la distinció de Fill Predilecte de Castelló al filòlec catalaniste Germà Colón.



L´expedient s´ha de redactar des de la Regidoria de Cultura, i una volta redactat, sera aprovat en Plenari Municipal. El mateix Bataller ha contactat ya en Colón per a fer-li sabedor d´esta distinció.


Des de Círcul Cívic, protestem i critiquem esta decisió municipal, considerant que, lo que la corporació municipal de Castelló, encapçalada pel PPCV del sr. Bataller, estima com a mèrits, són més be demèrits, i que persones com Colón deshonren la llengua, la cultura i l´identitat de la terra que els ha vist nàixer, i demanem la seua reconsideració al sr. Bataller i a tot el grup municipal popular, com a part d´un partit que s´ompli la boca afirmant-se com "únic garant de les senyes d´identitat valencianes", lo que no casa en absolut en la figura del sr. Colón, incansable agent del pancatalanisme. I en este sentit, representants de l´entitat presentaran un e

El sr. Colón ha desenrollat tota la seua vida personal i professional en Barcelona, i ha treballat a la soca del pancatalanisme des de l´àmbit de la romanística, especialitat de la qual és llicenciat des de 1951. 

A Germà Colón li devem obres tan "valencianes" com:
  • El léxico catalán en la Romania (1976).
  • La llengua catalana en els seus textos (1978).
  • El panorama de la lexicografia catalana (1986).
  • Problemes de la llengua a València i als seus voltants (1987).
  • El español y el catalán, juntos y en contraste (1989).
  • Estudis de filologia catalana i romànica (1997).
  • Para la historia del léxico español (2002).
  • De Ramon Llull al Diccionari de Fabra. Acostament lingüístic als monuments de les lletres catalanes (2003).

Entre els seus "mèrits", trobem, segons Wikipedia:

Se convertió en miembro de la Real Academia de las Buenas Letras de Barcelona y de la Comisión Luliana para la publicación de las obras completas de Ramon Llull. Es también miembro del consejo asesor de la colección Els Nostres Clàssics y del equipo editor de la revista Estudis de Llengua i Literatura Catalanes. Es consejero de honor de la Asociación Internacional de Lengua y Literatura Catalanas (de la que fue presidente de 1976 a 1982) y miembro numerario del Institut d'Estudis Catalans.
Le fue otorgado el Premio Sanchis Guarner de la Fundación Jaume I (1987), el Premio de Honor de las Letras Valencianas (1988), el Premio Prat de la Riba del IEC (1979), el Premio Serra d'Or (1981), la Creu de Sant Jordi (1985) y el Premio de Literatura de la Generalidad de Cataluña (1987). En 1999 recibió también la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio.
Fue investido "Doctor Honoris Causa" de la Universidad de Valencia en 1984, de la Universidad de Alicante en octubre de 1990, de la Universidad Jaume I de Castellón y de la Universidad Autónoma de Barcelona en enero de 2003.
Ha donado su biblioteca personal (más de 20.000 volúmenes) a la Universidad Jaume I de Castellón.

Cardona Vives i càrrecs del PPCV també han protestat esta decisió:

http://www.elconfidencialautonomico.com/comunidad_valenciana/nombramiento-Castellon-catalanista-valencianistas-PP_0_2287571250.html

0 comentarios:

 
Back to top!