Searching...
domingo, 31 de marzo de 2013

La consellera de cultura afirma que els valencians li deguem un homenage a Estellés

Des de Circul Civic volem evidenciar la fractura idiosincratica existent entre Generalitat, i institucions com el Consell Valencià de Cultura (CVC) i l´Academia Valenciana de la Llengua (AVL), aixina com el complicat paper de mediacio i complacencia que juga la consellera Maria Josep Catala en estos desencontres.

Mentres l´AVL declarà unilateralment 2013 com a "Any Estellés", el Consell desestimà la proposta d´EUPV de que la Generalitat assumira dita declaracio, optant per declarar 2013 com a "Any Sorolla", fet pel qual des de CCV mos felicitem, donada l´importancia i universalitat del pintor valencià, en contraposicio a la visio sesgada i la objetivament nula rellevancia del poeta catalaniste de Burjassot, al qual, per motius estrictament ideologics, s´ha beatificat dins del corpus del catalanisme institucional.



Una vegada més, la consellera Catala, apostant per "desterrar ¿sectarismes? de la politica cultural del Consell", va apareixer en escena per a conciliar possicions i eixercir de complaent mediadora, afirmant cinicament en un recent homenage que el CVC ha realisat al poeta en Burjassot que "la obra de Estellés es un ejemplo de valencianía y de amor por nuestro pueblo y nuestra cultura". ¿Un eixemple de valenciania el d´un senyor que renuncià a sa llengua i a sa identitat en pro de l´alienacio i el filocatalanisme, sra. Catala? No, estimada Na Mª Josep: els valencians no li deguem RES al sr. Estellés. Ni al sr. Fuster. Ni al sr. Valor. Ni a ningu que haja participat en el proces d´alienacio sociocultural i nacional del poble valencià.

Algunes de les tonteries que s´arriben a escriure en torn a Estellés i el context de la seua obra.


Observem i evidenciem, per tant, que el cami mampres per l´actual consellera d´educacio, cultura i deports no és el correcte ni el més adeqüat en la tasca de la defensa i promocio de les senyes identitaries valencianes, en clar contrast en la politica que pareix haver iniciat timidament el Partit Popular, en la creacio de la Secretaría de Senyes d´Identitat o en les recents eixides, a peticio de Circul Civic Valencià, d´ajuntaments adherits a la catalanista Fundació Ramon Llull.


0 comentarios:

 
Back to top!