Searching...
miércoles, 27 de febrero de 2013

XXV Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes


Com es tradicional cada any, les associacions i entitats civiques i culturals valencianes celebraran la primera semana de març el Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes, en el qual se commemora la mort del poeta Ausias March. De manera habitual, dit acte sol celebrar-se el 3 de març, pero al caure la data en dumenge, tots els actes publics se traslladaran al dilluns 4 de març, en el cas dels actes organisats per la RACV i Lo Rat Penat, i al dissabte 2 de març en el cas del Grup d´Accio Valencianista.
PROGRAMA RACV
En esta ocasio, el dia es dedicarà al XXX aniversari de l’aprovacio pel Vaticà dels texts lliturgics en llengua valenciana, fita historica per a l’idioma del nostre poble.
Durant tot el dilluns 4 de març es realisarà una ofrena floral en la tomba d’Ausias March (porta romanica de la Seu de Valencia).
18:00 h: Missa en l’Altar Major de la Seu de Valencia, en memoria d’Ausias March.
19:00 h: En el Salo del Consulat del Mar de La Llonja de Valencia (entrada pel Carrer de la Llonja, núm. 2).
- Entrega de RECONEIXIMENTS al bon us de la llengua valenciana.
- Informe de treballs i proyectes de la Seccio de Llengua i Lliteratura Valencianes per part de l’Ilm. Sr. En Voro López Verdejo, Director de la Seccio i Academic de Numero.
- Recordatori per part del Sr. N’Òscar Rueda, Agregat Colaborador de la Seccio de Llengua del discurs “La cooficialitat de la llengua valenciana” del P. Lluís Fullana (1919).
- Documentacio per part de l’Ilm. Sr. En Lleopolt Peñarroja, Academic de Numero, de l’aprovacio per part del Vaticà dels texts lliturgics en llengua valenciana.
- Oficialisacio del V Premi Nacional de Lliteratura en Llengua Valenciana, otorgat per l’Aellva a l’Excm. Sr. En Vicent Lluís Simó Santonja.
- Tancament de l’acte en paraules de l’Excelentíssim Sr. En Juan Lladró Dolz, Decà d’Honor de la RACV.

Per la seua part, el GRUP D´ACCIO VALENCIANISTA vos convida a una jornada completa, el proxim dissabte dia 2 de març:

Homenage en la tomba de Ausias March a les 12:30 hores (entrada per la plaça del almoina).

Mascletà en la plaça del Ajuntament a les 14:00 hores.

Dinar de germanor a les 14:30 hores (bocadillo + beguda) 4€ .

Assamblea de les Joventuts del GAV a les 17:00 hores


Aquells que estiguen interessats en el dinar tindran que apuntar-se en fermea, com a dia maxim el dijous a les 21:00 hores. Per a reservar podeu fer-ho enviant un email a inf@gav-valencianistes.com, cridant al telefon 96 341 22 22 en la mateixa seu el dijous 28 de febrer, O en el foro de Valenciafreedom.com.

I per la nostra part, Circul Civic Valencià assistirà als actes organisats per la RACV, i celebrarà, coincidint en la Junta mensual, un sopar de germanor a on coordinarem noves campanyes i activitats per a la defensa i promocio de la identitat valenciana, i per a instar als poders publics valencians a acompanyar-mos en la nostra llavor.



0 comentarios:

 
Back to top!